Laumetrise haagiste kasutusala on põllumajandusest turbaväljade ja teetöödeni välja

11.02.2022

Praegust aastaaega vaadates tundub, et lumel pole lõppu. Tavapäraste põllumasinate asemel näeme teedel erinevat sorti lumesahku.

Loodus annab aga märku, et kevad pole enam kaugel ja parim aeg on hakata mõtlema kevadistele põllutöödele ja –masinatele. Põllumajandustehnika müügi ja hooldusega tegelev AS Dotnuva Baltic tehnikatoodete nomenklatuuri kuuluvad paljud masinad. Pikaaegne tegevus on näidanud, et hea teenindus ja tuntud kaubamärk pole alati ainukesed mõõdikud masina soetamiseks. Iga põllumehe jaoks on veel olulisem tehnika töökindlus ja kindlasti hind.

„On selge, et professionaalne ja teadlik teenindus on alati relevantne, kuid teisi kriteeriume ei tohi kunagi unustada. Peale tehnika müügi, pakume oma ettevõttes nii masinate hooldust, remonti kui varuosasid. Seejuures paneb Dotnuva Baltic suurt rõhku tehnikale, mille töökindluses saame kindlad olla. Näiteks haagiste osas otsisime tugevat brändi, mis Eesti põllumehel oleks teada, ning kus masina hinna ja kvaliteedi suhe oleks paigas,“ selgitas Dotnuva Baltic müügidirektor Oliver Raudnagel

Kvaliteedile tähelepanu suunates saab tõdeda, et mees teab, millest räägib, sest on lapsest saati seotud põllumajandusega. Lisaks alustas ta oma karjääri Dotnuvas müügijuhina, andis aastaid panuse tootejuhi töökohal ning nüüd vastutab ettevõttes müügi eest.  

Kõik algas aga vanemate abistamisega ajal, mil perekond tegeles piima- ja lihaveise kasvatusega. Saadud kogemus ja huvi põllumajanduse vastu, viis jalgpalli armastava noormehe Türi tehnika- ja maamajanduskooli, mille lõpetamisel tulid juurde uued kogemused, õpingud ja arengud.

„Praegu tegeleb meie perekond hobusekasvatusega aga kogu see areng näitas väga hästi kätte kitsaskohad tehnika osas. Seega sai nõukogudeaegsed masinad välja vahetatud kaasaegsete ja kvaliteetsete seadmete vastu, millele kergem ka varuosasid leida. Talus on nüüdseks 80 hobust ja söödatootmine on hobupere silmas pidades väga oluline. Just omast kogemusest julgen soovitada Laumetris haagiseid, sest pereettevõttes söödatootmise eest vastutava mehena tean haagise töökindlusest rääkida,“ märgib Raudnagel, kelle pere kasutab ettevõtluses AS Dotnuva Baltic põllumajandustehnikat.

2021. aastast on Laumetris haagiste ametlik edasimüüja AS Dotnuva Baltic.

Kõige populaarsemad on universaalsed kallutatavad poolhaagised, mida toodetakse 2-40 kuupmeetrise mahuga. Haagisel on tugev raam, kere, suure kandevõimega rehvid, vedrustatud šassii ja rikkalik standardvarustus.

„Laumetrise kaubamärk pole eestlasele tegelikult võõras. Just sellepärast selle oma müügiportfelli võtsime. Loomulikult võime siia kõrvale tuua võrdluseks mõne lääneriikide haagise, kuid arvestades asjaolu, et Laumetrise puhul on tegemist Leedu pereettevõttega, kellel üle 20-aastane haagiste tootmise kogemus, otsustasime just selle kasuks. Lisaks on see tehnika saavutanud Balti riikides väga tuntud kvaliteetsete haagiste tootja tunnustuse ja sobib meie põllumaadele,“ tõdeb müügidirektor.

Haagise soetamisel tuleb kaasa aastane standardgarantii ning tehnika on kindlustatud varuosadega. „Laumetrise haagiste ampluaa on põllumajandusest, turbaväljade ja  teetöödeni välja. Seega väidan julgelt, et igaüks leiab endale sobiva haagise ning ei pea varuosade pärast muretsema“. 

Haagiseid näeb kindlasti 21.-23. aprillil toimuval Maamessil, kus Laumetrise ala on otse Dotnuva Balticu kõrval.

Samuti tasub pilku peal hoida ettevõtte kodulehel, sest varsti on tulemas laomasinate kampaania, mis annab võimaluse masin hea hinnaga osta.

„Paljudel puhkudel on mureks asjaolu, et masinaid pole saada. Tavapäraselt on tarneajad kuskil nelja või kuue kuu pikkused, Laumetrise puhul on see kõige rohkem kolm kuud. Hea uudis on aga see, et haagised on meil laos olemas, mis tähendab, et Rakveres ja Tartus saab neid oma silmaga vaadata juba praegu ning ostmise korrale ei pea kuid ootama,“ täpsustas Raudnagel. Lisaks on ettevõttes tööl kvalifitseeritud insenerid ja kaasaegse diagnostikaga varustatud teeninduskeskused Tartus, Rakveres ja Viljandis. 

AS Dotnuva Baltic omab üheksat hooldusautot, mis varustatud parima diagnostika- ja remondiseadmete, tööriistade ning varuosadega. Garantii- ja garantiijärgset hooldust pakub 11 kõrgelt kvalifitseeritud, koolitatud inseneri ja tehnikut. 
 

Tehnika ostuks pöördu oma piirkonna müügiesindaja poole:

Enno-Hendrik Lauri / Tartumaa, Jõgevamaa / 5887 3250  / [email protected]

Janek Levin / Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa / 503 7273 / [email protected]

Joel Paal / Viljandimaa, Pärnumaa / 514 6636 / [email protected]

Kalmer Kendaru / Harjumaa, Järvamaa / 503 8786 / [email protected]

Martin Barkala / Põlvamaa, Valgamaa, Võrumaa / 5648 0190 / [email protected]

Urmas Brück / Läänemaa, Raplamaa, Hiiumaa, Saaremaa / 5388 9775 / [email protected]

 

Laumetrise haagiste kasutusala on põllumajandusest turbaväljade ja  teetöödeni välja

Küsi nõu spetsialistilt?

  1. Valige lähim filiaal.
  2. Võtke ühendust halduriga või jätke oma kontaktid.
Dotnuva

dotnuvabaltic.ee veebisait kasutab nelja peamist tüüpi küpsiseid.

Sirvimist jätkates nõustute vajalike küpsistega. Võite nõustuda ka teiste küpsiste kasutamisega.

Üksikasjad küpsiste ja nende kasutamise kohta